första hund var en Cavalierhane som följde med huset dom tog över.
Första egna Jämthunden FINJCH
SJ(lö)CH SUCH Drago köpte dom 1975, samma år som första barnet föddes. Pappa är praktiskt taget född i skogen & mamma tog jägarexamen -86, redan i hennes 30 års annons i tidningen stod det – ”Hund & Barnuppfödare”.
Så, på den vägen är det….

Till vardags jobbar Sivert som ortdrivare i gruvan åt LKAB & Karin är distriktssjuksköterska på Vårdcentralen i Gällivare, med bl.a. en barnmorske utbildning i ryggsäcken.


Sivert är väl insatt i jakthundsvärlden här uppe i norra Sverige. Som utbildande Jaktprovsdomare, provledare för Gällivare distriktet & ledamot i NÄK´s styrelseså hänger han bra med i vad som händer. 4 barn, X antal jämtar & 33år senare har vi äntligen startat kenneln med namnet Jämtkullens Kennel, som står på Sivert & Ewa-Marie Öderyd
   


är jag som ligger bakom hemsidan & är yngst i familjen. Jag har gått hemma p.g.a. min whiplash skada i nacken i många år. Men efter min operation i USA så ser livet ljusare ut & jag fixar att vara hundägare igen!
Där kom Kitty med i bilden som en mjukstart, sen blev det bara mer & mer...
Första hundminnet är när jag, 4 år gammal, fick vara valpvakt i 10 minuter för första gången!
Men efter att min Ronja blev sparkad av en älg i huvudet blev det lugnt för min del på hundfronten, sen tog idrotten all min tid.
Nu går all tid åt hundarna. Jag är ingen riktig jägare, men älskar att gå med hundarna i skogen & se dom jobba. Resten av året håller jag mer på med utställningar, viltspår, avel & hundvård. Jag gillar även att kursa, har bla gått SKKs Anatomi & bedömning i Stholm.

SKK´s uppfödarutbildning -
Har diplom i juridik, genitik, anatomi, beteende, hundmat,
parning & valpning.

Vi har även gått Cavaliersällskapets Uppfödarutbildning!

Klicka på bilden bredvid så finns där ett fint reportage om jaktlaget & jaktmarkerna.
Artiken är tagen ut Jaktjournalen Nr 10 oktober 2008. Allt är skrivet & fotograferat av Bertil Pettersson, han finns på bild i vårt jaktgalleri.

Du kanske får förstora sidan för att kunna läsa texten. Klicka då längst ner i högra hörnet på förstoringsglaset.


Karin, Sivert & Fia på jakt
Foto Bertil Pettersson